vrijwilligerstaken

Er zijn verschillende functies die medewerkers kunnen vervullen:

  • Centralist. De centralist neemt de telefoontjes aan, geeft zo veel mogelijk advies per telefoon en selecteert welke gevallen zwaar wegen en in welke volgorde de ritten gedaan moeten worden. Daarnaast regelt de centralist afspraken bij dierenartsen, zorgt voor de communicatie met dierenasiels en andere hulpdiensten, zoals politie en brandweer, mocht dat nodig zijn. Daarnaast draagt de centralist zorg voor de administratie van de rittenrapporten.
  • Chauffeur. De chauffeur is degene die naar de plaats van een ongeval toe rijdt. Hij/zij heeft bij voorkeur een bijrijder bij zich, die de rittenrapporten verzorgt en de communicatie met de centrale onderhoudt. Eenmaal ter plaatse, wordt bekeken wat de ernst van de situatie is en of een dier met spoed naar een dierenarts moet.
  • Stichtingsbestuur, dat ervoor zorgt dat de financiële administratie in orde is en dat alle rit- en opvanggegevens goed bijgehouden worden. Vaak zijn er ook mensen nodig die met de gemeente regelingen treffen, voornamelijk over zwerfdieren en wilde dieren, omdat de zorg voor die dieren wettelijk gezien onder de verantwoordelijkheid valt van de gemeente, maar regelmatig wordt opgevangen door de dierenambulance.
  • Dierenopvang. Gechipte dieren kunnen direct bij hun baasjes worden afgeleverd. Onbekende katten en honden kunnen meestal direct in het asiel terecht, maar voor bijvoorbeeld konijnen, vogels en egels ligt dat anders. Hiervoor heeft de dierenambulance contact met verschillende opvangadressen.

Lijkt het je wat? Wil je vrijwilliger worden? Meld je dan aan.

Je naam (verplicht)

Je adres (verplicht)

Je postcode en plaats (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Je telefoonnummer (verplicht)

Je leeftijd (min. 18 en max. 70 jaar)

Je rijbewijs (verplicht)
geen rijbewijsrijbewijs Brijbewijs A

Mijn voorkeur gaat uit naar (verplicht)
chauffeurbijrijdercentralist

ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens*